Medved: Nećemo se umoriti i nećemo stati dok ne nađemo i posljednju osobu nestalu u Domovinskom ratu

Twitter

Uvjeren sam ćemo imati rezultate u pronalasku posmrtnih ostataka naših nestalih osoba, rekao je ministar branitelja Tomo Medved. 

Ministar Tomo Medved koji je danas sudjelovao u Koloni sjećanja za RTL Danas komentirao je Kolonu sjećanja, strahuje li da bi Vukovar mogao postati žarište koronavirusa te otkrio ima li konkretnih pomaka u odnosima sa Srbijom u otvaranju arhiva JNA te dobivanju informacija o lokacijama masovnih grobnica.

“Prije svega mi dozvolite da zahvalim svim ljudima koji su sudjelovali danas u Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, znači ljudima koji su došli iskazati svoje poštovanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima, civilnim žrtvama  na poštivanju preporuka i poštivanju mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na dostojanstvenom obilježavanju”, rekao je ministar i dodao kako je iako je preporuka bila da bude do 500 ljudi no očito je ovdje i drugdje bilo više ljudi, to je pokazatelj osjećaja i svijesti hrvatskog naroda.

Smatra i kako ovaj čin neće doprinijeti povećanju broja zaraženih, a što se tiče samog kretanja ovih 5.5 km na otvorenom prostoru primijetio sam da se velika većina pridržavala mjera i da su nosili maske.



Rekao je i kako očekuje da će u narednih 30 dana imati još nekoliko sastanaka na najvišoj razini Hrvatske i Srbije na temu pronalaska nestalih i da će u vremenu koje je pred nama, imati rezultate u pronalasku posmrtnih ostataka naših nestalih osoba.

“Uvjeravam vas da ćemo u narednom periodu, to govorim na temelju ovog sastanka, imati konkretne rezultate. Nećemo se umoriti i nećemo stati dok ne nađemo i posljednju osobu nestalu u Domovinskom ratu”, rekao je Tomislav Medved za Vijesti.hr. 

Komentari