MEDVED KOMENTIRAO AFERU VJETROELEKTRANE ‘To se ne može povezivati s HDZ-om, spremni smo na obračun sa svakim oblikom korupcije’

Ranko Suvar / CROPIX

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved bio je gost RTL-a Danas gdje je komentirao aferu Vjetroelektrane.

“Što se tiče odgovornosti, to je pojedinačna odgovornost, to se ne može povezivati s HDZ-om, ni s dužnostima koje su obnašale te osobe. HDZ je promptno reagirao. Organizacije kojima pripadaju će pokrenuti stegovni postupak. Isti dan je Vlada donijela odluku da se te osobe smijene s dužnosti. Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti”, rekao je Medved.

“Krstičević ostaje u HDZ-u”

Objasnio je zašto Damir Krstičević nije htio biti na listi u 10. izbornoj jedinici.

“Krstičević ostaje u HDZ-u. Podupirat će ministra Vilija Beroša. Poznato vam je da je uslijed nesreća kao odgovoran član HDZ-a iz moralnih razloga, iako ne zbog odgovornosti, podnio ostavku… Apsolutno će dati potporu svim nositeljima lista”, kaže.



Odgovorio je na pitanje hoće li Vili Beroš nadoknaditi Krstičevićev gubitak. “Ja sam uvjeren da će kao i u svim drugim jedinicama, kolega Vili Beroš uz potporu svih biti pobjednik na izborima. General Markač neće biti na listi, ali daje punu podršku HDZ-u”, ističe Medved.

S Medvedom na listi bit će i Ćorić

Medved će nositi listu u 7. izbornoj jedinici, a s njim na listi bit će i Tomislav Ćorić čija se uloga proteklih dana problematizira oko vjetroelektrana i memoranduma.

“Tomislav Ćorić je kolega, izrazito uspješan ministar, a cjelokupna lista za 7. izbornu jedinicu biti uskoro objavljena. Uvjeren sam da će svi na listama HDZ-a biti prepoznati, kao jamac rješavanja svih izazova pred nama”, poručio je, piše RTL.

Komentari