Medved još ne zna hoće li biti kandidat za Plenkovićeva zamjenika

Ranko Suvar / CROPIX

Ministar branitelja Tomo Medved nije u četvrtak potvrdio da će biti kandidat za zamjenika predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na predstojećim unutarstranačkim izborima već je poručio da HDZ ima “snažan ljudski potencijal i veliki broj mogućih kandidata”.

“Unutarstranački izbori bit će raspisani početkom veljače, do tada se provode intenzivne konzulatacije i razgovori. Jedno je sigurno, HDZ ima izrazito snažan ljudski potencijal i veliki broj mogućih kandidata, i svi članovi koji prepozanju mogućnost i vide sebe da određenim dužnostima”, rekao je Medved novinarima uoči sjednice Vlade.

Na pitanje vidi li se u ulozi Plenkovićeva zamjenika odgovorio je kako o tome intenzivno razgovara sa članstvom. “Razmišljam i promišljam o izazovima koji su pred strankom i Hrvatskom u nadolazećem razdoblju, biti ćete obaviješteni”, kazao je Medved.

Izrazio je uvjerenje da će članstvo izabrati kandidate koji će “ponuditi viziju vođenja stranke koja će pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima”.



“Shvatimo izbore kao priliku da se ljudi prepozanju kao kandidati i ponude svoje jasne ciljeve i program. Važno je da sve prođe u ozračju kako to treba, da bude usmjerena s optimizmom te vizijom i ciljem vođenja stranke”, kaže Medved.

Na pitanje je li on dio desne struje u HDZ-u, pa je zbog toga protukandidat vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, ustvrdio je kako se ne bi smjeli dijeliti na taj način. “HDZ je kao stranka jasno definiran u desnom centru”, dodao je.

Penavu kao kandidata za zamjenika predsjednika stranke nije htio ocjenjivati. “Penava je učinio jako puno za grad Vukovar i ne želim nikoga od kandidata ocjenjivati na bilo koji način”, kazao je Medved.

Ako se kandidiram predstavit ću vrlo jasno svoj program, viziju i mogućnosti ostvarivanja ciljeva koji su pred nama, najavio je.

Na pitanje kako bi izgledala Vlada premijera Plenkovića ako bi netko drugi bio izabran za predsjednika HDZ-a, nije htio kalkulirati. “Sačekajmo raspisivanje izbora, pa ćemo donositi ocjene”, rekao je.

Komentari