Medved: HDZ je u poziciji u koju ga je postavio Franjo Tuđman

Cropix

Iako službena kampanja još nije počela, Andrej Plenković je predstavio i tim i program s kojim misli zadobiti povjerenje članstva, a potom se fokusirati na parlamentarne izbore. Zanimljivo, iz stožera Plenkovićevog protukandidata, takozvane Opcije za promjene, ostali su bez komentara.

“O tome tko je bolji, odlučit će članstvo. Mi svi koristimo prigodu predstaviti ciljeve, programe i ono što je najvažnije, članstvo HDZ-a vrednuje naš životni put i sve što smo radili u životu. Stoga, vjerujem da će članstvo donijeti najbolju moguću odluku”, odgovorio je Tomislav Medved na pitanje misli li da je bolji kandidat za zamjenika HDZ-a od Ivana Penave.

Mnogo se spominje Franjo Tuđman i ispada kao da se oba “tabora” natječu oko toga za koga bi prvi predsjednik uopće bio.

“On je utemeljitelj HDZ-a i otac suvremene Republike Hrvatske te sigurno puno onoga što je spomenuto u programu jest vezano uz njega. Ono što je bio čest prigovor vodstvu HDZ-a, glede pozicioniranja danas, jest pozicija u koju ga je postavio Franjo Tuđman”, govori Medved.



Ipak, jedno škakljivije pitanje jest o programu Andreja Plenkovića, koji nalikuje onom iz 2016. Nekako to djeluje kao da rečeno u njemu nije ostvareno kad se ponovno postavlja u prvi plan.

“Ne bih se složio, čitav niz mjera već je ostvaren, ali ono što je važno jest da je program kontinuitet onoga što smo 2016. definirali. U svakom resoru postoji niz pomaka i poteza koji su učinjeni. Ovime dajemo do znanja što smo učinili i dajemo oslonac za ono što ćemo učiniti”, objasnio je ministar branitelja.

Kampanja nije krenula s takvim porukama, krenula je niskim udarcima, a posebno se to odnosi na “protivnički tabor”.

“Protivnik sam neodgovarajućeg pristupa i retorike u kampanji, ali vidim da je proteklih dana da se situacija dovela na razumniju razinu. Svi koji su je započeli, shvatili su da to nema smisla. Od samog početka najave kandidature, do raspisivanja izbora, ja osobno, Andrej Plenković i tim koji ga podupire, osvrće se na jasne ciljeve, programe i smjer kojim želimo ići”, jasan je Medved.

General Marijan Mareković, trebao bi biti savjetnik Zoranu Milanoviću.

“Drago mi je zbog njega, poznajemo se od 1990. godine, on je iznimno kvalitetan general i danas uspješan vlasnik tvrtke Pleter. Uvjeren sam da ćemo dobro surađivati, ukoliko bude imenovan za savjetnika”, zaključio je Tomo Medved za RTL.

Komentari