Medved: Ako broj novozaraženih bude rastao, epidemiolške mjere će se produljiti

Twitter

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved rekao je u ponedjeljak da će se epidemiološke mjere morati produljiti ako broj novozaraženih osoba bude i dalje rastao.

“A to znači da će blagdani koji su pred nama biti pokriveni mjerama koje su na snazi”, izjavio je Medved novinarima tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održava putem video linka.

Na dnevnom redu sjednice je osvrt na aktualnosti i pandemiju koronavirusom, mjere te zaključci s današnje sjednice Vlade i točke koje su upućene Saboru.

Uz epidemiološke mjere koje se provode, razmatraju se i mjere koje će biti u skladu s brojem novozaraženih osoba, rekao je.



Ministar Medved istaknuo je kako u Vladi nisu zadovoljni epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i čine velike napore da bi smanjili broj novozaraženih.

I tu je uloga svih nas jer mjere same po sebi neće smanjiti broj novooboljelih, poručio je i apelirao na sve građane da poštuju mjere koje su na snazi, a Vlada će, kaže, nadalje nastaviti pratiti stanje i donositi mjere u skladu s trendom kretanja novooboljelih.

Istaknuo je da Stožer i Vlada od početka pandemije sustavno upravljaju procesima i niti u jednom trenutku nisu prepustili slučaju niti jedan rizik.

Odgovorno upravljamo procesima

Vladi je prioritet skrb o zdravlju i organizacija zdravstvenog sustava, rekao je i dodao kako su sve kapacitete unutar tog sustava organizirali na najbolji mogući način.

Medved je istaknuo kako su, posebno kod nabavke respiratora, vodili smo računa o tome da se u Hrvatskoj ne dogodi situacija da građani umiru zbog nedostatka respiratora.

Vlada je, kako je dodao, cijelo vrijeme upravljajući tim procesom kroz strategiju borbe protiv koronavirusa imala na umu i gospodarsku održivost, odnosno ekonomsku stabilnost društva.

“Na osnovu svih naučenih lekcija i iskustava koje Vlada ima iz prvog vala, jednako tako i danas odgovorno upravljamo procesima”, naglasio je Medved.

Na upit o tome tko će biti HDZ-ov kandidat  za zagrebačkog gradonačelnika, poručio je da će, onog trenutka kada HDZ, odnosno njegova tijela donesu svoju odluku, javnost imati pravovremene informacije.

Komentari