Medicinske sestre i tehničari i dalje se ne žele cijepiti, iz Komore poručuju: To nije dovoljan postotak

Testiranje/ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska komora medicinskih sestara opet poziva članice i članove na cijepljenje protiv koronavirus. 

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara ponovno je pozvao svoje članice i članove, medicinske sestre i medicinske tehničare, na cijepljenje protiv covida-19 jer se od početka cijepljenja u Republici Hrvatskoj do danas cijepilo njih 71 posto, što nije zadovoljavajući postotak, navode u priopćenju.

Gledano po ustanovama najbolji postotak procijepljenosti medicinskih sestara je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu gdje ih je više od 90 posto cijepljeno, kao i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, u bolnici u Novoj Gradiški ili primjerice u Varaždinskim toplicama.

“Medicinske sestre i tehničari imaju, kao i svi drugi zdravstveni djelatnici, dvostruku odgovornost – odgovornost prema sebi, svojim bližnjima, ali i prema pacijentima o kojima skrbe. Stoga pozivam sve koji se još nisu cijepili da se radi svog i zdravlja svojih bližnjih cijepe jer jedino tako možemo osigurati sigurnu skrb za sve naše bolesnike.



Očigledno je potrebna edukacija oko cijepljenja za medicinske sestre i tehničare koji se još nisu cijepili. Cijepljenje je jedini izlaz iz ove epidemije s kojom se Hrvatska bori već godinu i pol dana. Prednosti cijepljenja daleko su veće od mogućih nuspojava i uopće nema dileme da cijepljenje sprječava teže oblike bolesti covid-19, boravak na respiratoru i u konačnici smrt”, poručio je Mario Gazić.

Podsjetimo, oko 8.000 medicinskih sestara bilo je zaraženo covidom-19 te čekaju da dobiju svoju prvu dozu cjepiva.

Komentari