Medak: Daljnje mjere neće se donositi bez komunikacije sa strukom

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak sastanak ministra Davora Božinovića kao voditelja Nacionalnog stožera civilne zaštite s predstavnicima ugostiteljske, glazbene i organizatorske industrije.

Nakon sastanka bez posebnih zaključaka Božinović je rekao da je cilj da se istodobno ne povećava stupanj zaraze, a da ugostiteljski objekti rade. Kakva zima očekuje ugostitelje?

“Teško je reći kakve mjere očekivati ove zime. Bitno je to da je na sastanku zaključeno da se daljnje mjere neće donositi bez komunikacije sa strukom”, kazao je Medak u Newsroomu.

“Očekujem da se naprave strukovne radne skupine koje će biti uključene u razvoj daljnjih novih mjera”, kazao je i predložio, “UVC lampe i uređaje s ozonom koji ubijaju sve poznate viruse i bakterije.”

“Postoje već takvi uređaji po bolnicama”, smatra Medak, koji je naveo da im je “cijena od 15 do 20 tisuća kuna”.

Kako nije riječ o malom novcu, Medak je iznio prijedlog kako da si te uređaje ugostitelji priušte:

“Zato tražimo da se 80 posto sredstava podmiri iz EU-a, a 20 posto da ugostitelj sam podmiri.”

Rekao je da će ugostitelji ići za time da javnozdravstvene ustanove educiraju zaposlene u ugostiteljstvu o svemu u vezi sprečavanja širenja covida-19, a za točenje alkohola u odnosu na pridržavanje epidemioloških mjera, što je čak i Angela Merkel danas označila kao riskantnu kombinaciju, Medak je rekao:

“Jako je sve to jednostavno izvedivo. Ako se nećete pridržavati epidemioloških mjera, oduzet će vam se licenca za točenje alkoholnih pića… Samo je potrebno malo volje.”

Za noćne klubove, rekao je da bi “država trebala nešto kompenzirati” s obzirom da noćni klubovi ne smiju raditi, piše N1.

Komentari