Meci probili prozore i oštetili urede Banskih dvora

Vlada RH

U jučerašnjoj pucnjavi na Markovu trgu oštećene su i dvije prostorije u Banskim dvorima na čijim prozorima su razbijena stakla, a meci su pogodili zidove i ormare u uredima u kojima inače radi pet djelatnica Ureda za zakonodavstvo.

Danijel Bezuk, 22-godinšnjak iz Donjeg Kletišta, u ponedjeljak je dugim vatrenim oružjem pucao na Markov trg, ozlijedivši pritom 31-godišnjeg policajca. Rafalom je oštetio vanjski dio zgrade Vlade i dva ureda u Banskim dvorima.

Napadač je pucao u prozore prizemnih prostorija Ureda za zakonodavstvo u Banskim dvorima, a meci su probili stakla dvije prostorije u kojima su u vrijeme napada bile dvije zaposlenice, koje su ubrzo izašle van na hodnik, dok su se ostale zaposlenice nalazile u susjednim prostorijama. Na prozorima oba ureda ostale su rupe od metaka.

U uredu koji je okrenut prema ulici Tituša Brezovačkog metak je oštetio ormar, a o silini pucnjave svjedoči i knjiga Narodnih novina na kojoj je ostala velika rupa od metka.


Na zidovima druge prostorije, koja se nalazi neposredno prije ulaza u Banske dvore i gleda na crkvu Svetog Marka, vide se dvije rupe od metka.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je da u tim uredima radi pet djelatnica Ureda za zakonodavstvo.

Komentari