Maturant o uključivanju filma ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ u kurikulum: Prikazivanjem ovoga filma dizat će se tenzije prema Srbima

dnevnikdianebudisavljevic.com

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola. Prikazivanje filma učenicima komentirao je Tvrtko Tunjić, maturant Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću koji je već nekoliko puta prozivao ministarstvo obrazovanja.

“Danas je stigla informacija kako će se u kurikulumu za sljedeću školsku godinu naći film redateljice Dane Budisavljević, Dnevnik Diane Budisavljević.

Naime, film bi se trebao prikazivati učenicima od 13-18 godine, a sve s ciljem kako bi se učenicima skrenula pozornost na različite oblike “nasilja i diskriminacije”.

Osim toga što je u filmu izneseno mnoštvo netočnih informacija kao npr.
prikazivanje kardinala Stepinca kao kukavicu, kolebljivca i „ustaškoga ispovjednika”, prikazivanjem ovoga filma nastojati će se dizati tenzije u odnosu prema Srbima i to iz vremena II. svjetskog rata. Očito se želi i indirektno poručiti i da je današnja Hrvatska slična NDH, jer mogli smo takvu izjavu nedavno čuti jednoga od kreatora hrvatske politike i etnobiznismena Milorada Pupovca.



Nažalost, u ovaj projekt će se ulupati tko zna koliko novaca, umjesto da se uloži u nešto pametno, inovativno i na kraju krajeva korisno za učenike koje ionako već čeka izazovna školska godina s obzirom na epidemiju korona virusa.

Želim također naglasiti da je sramota što se o temelju države u kojoj danas živimo, a to je Domovinski rat, u osnovnoj školi uči sveka par sati predkraj školske godine, a o emitiranju filmova o samome ratu nema ni traga!

Ministrice Obuljen i ministrice Divjak, je li to najviši doseg do kojeg kao društvo možemo doći? Iskorisitite novce u korisne svrhe, i okanite se ćorava posla!”, naveo je Tvrtko Tunjić na svom Facebook profilu.

Komentari