Mato Franković iz samoizolacije: Imamo 200 milijuna kuna manjka u proračunu u odnosu na prošlu godinu

Tonci Plazibat / CROPIX

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavio je u četvrtak navečer na društvenim mrežama kako mu je određena samoizolacija, nakon što je njegovoj supruzi potvrđena zaraza koronavirusom. Njegov se test pokazao negativnim.

Frankovićeva supruga odgojiteljica je u Dječjem vrtiću “Sunce”, gdje je u srijedu navečer koronavirus potvrđen njezinoj kolegici, a vrtić je zatvoren. Napomenuo je da se osjeća dobro, bez simptoma je i nastavlja izvršavati sve svoje obveze od kuće.

Frankovićev test na koronavirus je negativan, no ostaje u samoizolaciji dva tjedna.

“I kod nas se dogodila svadba gdje se dogodio veći broj zaraženih. Do sada smo isključivo i jedino imali uvezene slučajeve”, rekao je Franković za Dnevnik.hr.

“Imamo nekih 5500 gostiju koji se odmaraju u Dubrovniku i zbog toga je važno da pokušamo učiniti svoj maksimum. Vjerujem da nešto možemo dobiti od jeseni po pitanju gostiju, imamo najavljene dvije velike filmske produkcije”, dodaje.

“Ja danas direktno mogu reći da imamo 200 milijuna kuna manjka u proračunu u odnosu na prošlu godinu, to je uistinu enormni udarac”, zaključuje Franković za N1.

Komentari