MATEJEVA PRIJATELJICA: Dala sam im uvid u sve, spremna sam dati kosu, krv… Samo da skinem ljagu sa svoga imena

Foto: Screenshot

Prijateljica nestalog Mateja Periša pokazala je ispis poziva na svom mobitelu koji pokazuje kada ju je Matej zvao. A odgovorila je i žali li što mu se u tom trenutku nije javila na mobitel, donosi Dnevnik.hr.

”Bio je s društvom u restoranu. Ja sam odgovorila na Instagramu tko je došao u Beograd, možda moj brat? No Matej mi nikada nije odgovorio”, prisjeća se prijateljica u razgovoru za emisiju Exploziv na srpskoj televitiji TV Prva.

Prekinuli su poligraf i policajci su je tješili jer se, kako kaže, nije mogla suzdržati od suza.. ”Lažu, to me najviše boli. Samo miču istragu, zamagljuju i to me najviše boli”, odgovara na navode da su bili zajedno.

Kaže da ju je prvo brat nazvao i rekao da nema Mateja. Tek kasnije je vidjela da je ozbiljna situacija. Kaže da su šutjeli prijatelji da se ne ometa istraga. Dodaje da je sve za njezinu obitelj to bolno i da joj je majka učiteljica.”Dala sam im uvid u sve, spremna sam dati kosu, krv… Samo da skinem ljagu sa svoga imena”, napominje i dodaje da ne rade luksuzne poslove.

Rekla je da ju je dotuklo pitanje kada se našla s Matejevim ocem. ”Srela sam ga kada sam dala službenu izjavu. Rekla sam mu da ako ćemo ikoga pronaći – naći ćemo njega. Nadam se da je živ, pričali smo ko ljudi”, kazala je kod suze i rekla da njegov otac nikada nije sumnjao u nju.

Ističe da su imali zabranu i srpske i hrvatske policije da izlaze u medije. ”Ja sam Mateja voljela i volim kao brata svog. Ovo je mogao biti bilo tko”, kazala je drhtavim glasom prijateljica.

Zbog sličnog posla, dodaje, sretali su se. ”Normalno bismo popili dvije, tri čaše vine, a ne kako se mostrumski navodi. Kada se događaju ovakve tragedije, puštajte ljude da boluju, pustite policiju i nemojte se vi miješati”, ističe prijateljica.

U medijima je postojala informacija da se bavi mutnim poslovima u vezi s drogom, da možda dila i da je Matej krenuo isključivo za njom zbog droge. ”Pa novine mogu pisat kao što vidite svašta. Kao što sam vam rekla – to je zlatan momak, ne može bilo tko raditi, studirati i voditi sport”, istaknula je.

Na upit srpske novinarke je li se pokajala što se nije javila na njegov poziv odgovara u suzama. ”Normalno da jesam. To mi je najveća muka od svega jer smatram da… da me barem obavijestio da dolazi u Beograd. Ja bih im rekla gdje da idu, što da rade. Peče me grižnja savjesti”, priznaje.

 

Komentari