Mate postao žetončić: Šimundić će uskoro biti isključen iz Domovinskog pokreta

Član Domovinskog pokreta Nikola Grabovac danas je putem svog facebook profila objavio status u kojem objavljuje stranačku odluku da se iz nje isključi Mate Šimundić.

Šimundić išao protiv dogovora

Grabovac je za početak rekao kako je do odluke došlo: “Do kraja dana Predsjedništvo Domovinskog pokreta pokrenut će postupak isključenja Mate Šimundića iz Domovinskog pokreta jer je na Županijskoj Skupštini glasovao protivno odluci Stranke.”

“Na današnjoj Sjednici Skupštine Splitsko- dalmatinske županije za predsjednika je izabran Mate Šimunić, uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a. Iako smo od početka isticali da DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama naš Mate je ipak postao žetončić.”

Grabovcu je žao

Grabovac se zatim dotaknuo i nekih ostalih članova: “Neizmjerno mi je žao zbog toga, naročito jer je Predsjedništvo DP-a SDŽ nekoliko puta glasovalo protivno suradnji s Kerumovim HGS-om.”



“Kolegi vijećniku Marku Žaji želim sretan povratak pod skute Ante Sanadera.
Domovinski pokret nastavlja sudjelovati u Skupštini Splitsko- dalmatinske županije s jednim vijećnikom u oporbi.”

Svoj je status završio riječima podrške ostatku stranke: “Hvala našim članovima na riječima podrške, očekuju nas pripreme za unutarstranačke izbore. Život ide dalje, pred nama je velik posao, a mi smo spremni na to.”

Komentari