Masovna tučnjava pijanih muškaraca i suzavac na ulici, policajcima prijetili i građani. Privedeno više osoba

Zeljko Puhovski / CROPIX

Kad je krenula potraga za muškarcima koji su sudjelovali u tučnjavi, veći broj okupljenih građana pokušali su spriječiti policajce u potrazi. Građani nisu reagirali na zapovijedi policajaca već su ih verbalno napali i počeli im prijetiti te ih pokušali okružiti.

Policajci su prema zapovijedi rukovoditelja na terenu bacili suzavac na okupljenu masu i nakon toga priveli osumnjičene za stvaranje nereda.

U naselju Parag, nedaleko Čakovca, u subotu navečer je došlo do masovne tučnjave. Pijani 33-godišnjak s 0,73 promila i 28-godišnjak s 0,89 promila bili su s jedne, a više, za sada nepoznatih, muškaraca s druge strane. U tučnjavi su najmanje dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, javlja međimurska policija.

Policajcima koji su bili u ophodnji i reagirali na dojavu o tučnjavi, kao pojačanje su došli interventni policajci iz varaždinske i međimurske policije, kao i sve raspoložive ophodne iz PU međimurske.



Pijani muškarci su uhvaćeni uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage policajaca i vezani lisicama. Kad je krenula potraga za drugim muškarcima koji su sudjelovali u tučnjavi, veći broj okupljenih građana pokušali su spriječiti policajce u potrazi. Građani nisu reagirali na zapovijedi policajaca već su ih verbalno napali i počeli im prijetiti te ih pokušali okružiti.

Policajci su prema zapovijedi rukovoditelja na terenu bacili suzavac na okupljenu masu i nakon toga priveli osumnjičene za stvaranje nereda. Tijekom nereda su oštećena stakla na obližnjoj trgovini.

Tijekom kaosa na ulici, jedan građanin je policajcima predao ručno izrađeno “jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom”, dužine 25 cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

Načelnik Policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom. Slijedi kriminalistička obrada nad, do sada, šest identificiranih osoba protiv kojih će biti podnesena prekršajna prijava zbog naročito drskog ponašanja, a istraga se nastavlja i dalje.

Komentari