Marko Košiček: Prvi put ćemo u različito vrijeme imati pisanje A i B razine obaveznih ispita

Ronald Gorsic / CROPIX

U ponedjeljak počinje škola za niže razrede, a u svakom razrednom odjelu smjet će biti najviše deset osoba, s učiteljima. Promjene u sustavu školstva u Novom danu komentirao je Marko Košiček, savjetnik ministrice Blaženke Divjak.

U jednom razrednom odjelu će moći biti deset osoba, s učiteljem ili učiteljicom. Ni škola se preko noći ne može otvoriti i vratiti na staro, objašnjava Košiček.

Objasnio je da su propisane higijenske mjere – pranje ruku, dezinfekcija pri ulasku…, važno je da se devet učenika i učitelj ne miješaju s drugima, a što se tiče preporuke da svaka učionica ima toalet i izlazak na terasu, ona se odnosi na vrtiće. “Upute samo treba čitati s razumijevanjem”, dodaje.

Uskoro će objaviti i epidemiološki okvir za polaganje državne mature, koja će biti od 8. do 29. lipnja, kada će se polagati obavezni predmeti.



“Epidemiolozi su procijenili da su najveći rizik predmeti koje polažu svi – hrvatski jezik, engleski jezik i matematika. Njihov prijedlog je da se odvoje, pišu u različite dane… Prvi put ćemo u različito vrijeme imati pisanje A i B razine obaveznih ispita”, otkrio je Košiček za N1.

“Zahtjevi za pisanje mature su strogu, razmak između klupa je inače metar, sad će se i povećati… Početak ispita sada će biti pomaknut”, kaže, objasnivši da je do sada to bilo u 9 sati ujutro, što, zbog trenutačne situacije, neće biti moguće i ove godine.

Komentari