Marijana Puljak: Prijedlog zakona o HGK treba povući iz saborske rasprave

Marijana Puljak. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Supredsjednica stranke Centar Marijana Puljak danas je putem svog facebook profila izrazila stav kako smatra da treba ukinuti obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Puljak je u svojoj objavi rekla kako odgovornim za aktualno stanje smatra ministra Ćorića koji se pravdao na zaklučke Sabora: “Ministar Ćorić se opravdao kako su kratili javno savjetovanje jer je slijedom zaključka Sabora Zakon trebao doći na raspravu prije ljeta. Dakle, nije kriv on ni ministarstvo što su kasnili s pripremom, nego je kriv zaključak Sabora. Četiri mjeseca im je trebalo da sastave zakon od 12 stranica od kojih je 11 gotovo isto kao prošli zakon.”

Dodala je i da je Zakon o pravu na pristup informacijama nejasan i kako ga treba povući iz rasprave: “Po Zakonu o pravu na pristup informacijama, javno savjetovanje na nacrt zakona treba trajati 30 dana.”

“Inicijalno su ga za ovaj Zakon postavili na petnaestak dana, ali je rok, kada su počele stizati primjedbe i kada su uočili ton tih primjedbi, skraćen na samo pet dana. Na taj način nisu dali priliku svima koji to žele i imaju primjedbe da ih iznesu. Zbog toga Zakon treba povući iz rasprave.”



Za kraj je svoj status samo zaključila jednostavnom mišlju: “Ukinite obavezno članstvo u HGK. Tko želi koristiti njihove usluge neka se slobodno učlani.”

Komentari