Marijana Puljak pametno preduhitrila Gradsko vijeće, dala je ostavku na mjesto potpredsjednice

Pametno

Marijana Puljak u petak popodne je “kuvertirala” svoju ostavku na mjesto potpredsjednice Gradskog vijeća Splita.

U mailu kojeg je poslala svim kolegicama i kolegama iz gradskog parlamenta u vrlo kratkoj poruci napisala je kako nastavlja svoj mandat kao gradska vijećnica te dodala da novom potpredsjedniku iz oporbene kvote želi uspješan rad do kraja mandata.

Dakle pred sam kraj mandata Gradsko vijeće doživjet će kolosalnu transformaciju. Gledajući cijelu ovu priču sa strane, ispada da je Marijana Puljak, nakon najvećeg uspjeha svoje političke karijere, plasmana u Sabor, izvršila politički harakiri i rasturila najjaču opozicijsku stranku u Splitu, koja je na ovim lokalnim izborima mogla i trebala igrati nikad značajniju ulogu.

Vijećnici koji odlaze iz Pametnog, tj. Centra, formirat će svoj klub vijećnika i od idućeg tjedna oni će biti najjača splitska oporba, a ne više Puljak. Tako bi zapravo oni trebali dobiti mjesto potpredsjednika, što će biti dodatna neugodnost za njihovu bivšu predsjednicu.



Osim što će Pametno/Centar izgubiti pet vijećnika u splitskom Gradskom vijeću, izlazak se očekuje i od županijskog vijećnika Ante Renića, koji već neko vrijeme figurira kao najizgledniji gradonačelnički kandidat skupine koja je napustila Puljak.

Komentari