Marijana Puljak ostaje bez pet vijećnika u splitskom Gradskom vijeću?

Marijana Puljak. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Željko Kerum slavi! Tek koji mjesec prije izbora za Banovinu, raspala mu se najopakija politička konkurencija. Marijana Puljak ostaje ovog tjedna, naime, bez pet svojih vijećnika u Gradskom vijeću Splita.

Pametno, tj. Centar tako gubi klub vijećnika jer u stranci ostaju samo Marijana Puljak i Natalia Tafra Bazina. Upitan je i status druge potpredsjednice Gradskog vijeća. Puljak je, naime, izabrana za potpredsjednicu iz redova oporbe kao liderica najjače opozicijske stranke.

No, Pametno s izlaskom petero vijećnika to više nije.

‘Pametno je s ovim spajanjem postalo osobna stranka Dalije Orešković, Ivice Relkovića i Puljaka. Mi ne želimo biti dio toga. Prije godinu dana smo tražili da se postavi strategija za lokalne izbore. Stalno se odugovlačilo, sve kako bi nas se dovelo pred svršen čin da Ivica Puljak bude kandidat za gradonačelnika Splita’, doznaje Dalmatinski portal.

Do konca tjedna stranku Marijane Puljak trebali bi napustiti Branimir Urlić, Sani Mardešić, Kristina Vidan Jakov Prkić, koji formalno nije član, te Renato Čupić, koji je stranku napustio 2018. godine, a prije koji dan je donio odluku da se vrati u Gradsko vijeće umjesto zamjene Nenada Uvodića, koji pripada struji odanoj bračnom paru Puljak.

Dakle, pred sam kraj mandata Gradsko vijeće doživjet će kolosalnu transformaciju. Gledajući cijelu ovu priču sa strane, ispada da je Marijana Puljak, nakon najvećeg uspjeha svoje političke karijere, plasmana u Sabor, izvršila politički harakiri i rasturila najjaču opozicijsku stranku u Splitu, koja je na ovim lokalnim izborima mogla i trebala igrati nikad značajniju ulogu.

Vijećnici koji odlaze iz Pametnog, tj. Centra, formirat će svoj klub vijećnika i od idućeg tjedna oni će biti najjača splitska oporba, a ne više Puljak. Tako bi zapravo oni trebali dobiti mjesto potpredsjednika, što će biti dodatna neugodnost za njihovu bivšu predsjednicu.

Osim što će Pametno/Centar izgubiti pet vijećnika u splitskom Gradskom vijeću, izlazak se očekuje i od županijskog vijećnika Ante Renića, koji već neko vrijeme figurira kao najizgledniji gradonačelnički kandidat skupine koja je napustila Puljak.

Komentari