Marija Selak Raspudić: Umjesto borbe protiv korupcije, ljevicu zanima bojanje klupica

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić poručila je da su ljevicu, SDP i Možemo, istjerali na čistac jer ih umjesto borbe protiv korupcije i razvoja društva zanimaju isključivo ideološke teme i bojenje klupica. “Razgovorom u javnom prostoru o mogućoj suradnji sa SDP-om i Možemo, mi smo zapravo ljevicu istjerali na čistac jer se iskristaliziralo ono što je nama odavno poznato”, rekla je.

A to je, objasnila je, da ne desnicu, nego ljevicu zanimaju isključivo ideološke teme, “dok je nama u prvom planu borba protiv korupcije i raščišćavanje hrvatskog političkog prostora od koruptivnih aktivnosti da bismo onda mogli dalje nastaviti s razvojem društva u svim drugim smjerovima”.

Do sada ozbiljnih razgovora, pregovora ili dogovora o suradnji uopće nije bilo, (…) nego je to bio odgovor na načelno pitanje s obzirom na postotke i moguće suradnje, pojasnila je Selak Raspudić kako se ta tema pojavila u eteru.

Dodala je da bi isti odgovor bio za bilo što ako se razgovara o temeljnim problemima u Hrvatskoj. “Ključno je da smo ovime ljevicu istjerali na čistac, a to je da im jedino bitno bojenje klupa od problema korupcije u Hrvatskoj”, ustvrdila je.O Berošu i pobačaju
Na upit o pozivanju ministra zdravstva na saslušanje u saboru odgovorila je da ga iz Mosta odavno na to pozivaju jer je prvo pitanje koje mu treba postaviti kada će konačno nabavu medicinske opreme maknuti od tajnosti i podvesti pod Zakon o javnoj nabavi kako bi se razotkrile sve koruptivne aktivnosti tijekom korone.

“Svakako podržavamo da ministar Beroš dođe u Hrvatski sabor, a što se tiče ljevice i onoga zbog čega ga konkretno zove, moram reći da bi ljevica, da ima imalo obraza, barem privremeno utišala izigravanje moralne vertikale u priči oko pobačaja s obzirom na promašeni, nestručni i diletantski prijedlog Zakona o pobačaju koji je uputila u proceduru”, poručila je.

“Taj prijedlog nikada ne bi mogao proći test zakonitosti i time su zapravo pokazali da ih ne zanima razračunavanje s ministrom Berošem, rad institucija i uređivanje Zakona o pobačaju, nego signaliziranje vrline i političko profitiranje na teškom slučaju koji je pogodio jednu obitelj”, zaključila je Selak Raspudić, prenosi Index.

 

Komentari