Marić odgovorio Vidović Krišto: Nisam platio jahtu, pozvao me prijatelj

Nakon prozivke nezavisne saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto vezano za jahtu na kojoj ljetuje ministar financija Zdravko Marić, stigao je odgovor od samog ministra.

Za Jutarnji list je pojasnio da jahta nije u njegovu vlasništvu, niti ju je on unajmio, već se odazvao pozivu prijatelja za ljetovanje.

Podsjetimo, Vidović Krišto je u zastupničkom pitanju premijeru Andreju Plenkoviću zatražila odgovor o vlasniku jahte na kojoj ljetuje ministar.

“Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima. U medijima je objavljeno da potpredsjednik Vlade svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji. Odgovorite mi u čijem je vlasništvu navedena jahta? Ako nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost. Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?”, navodi se u zastupničkom pitanju Vidović Krišto.



Prije nekoliko dana Jutarnji list objavio je fotografije s ljetovanja ministra Marića. Na Kornate je stigao u društvu supruge Nataše i njihovo dvoje djece. Ministar i njegova supruga vrijeme su ispunili i igranjem stolnog tenisa.

Komentari