Marić: Maras je opterećen Bandićem, a ne cijenama

Boris Kovacev / CROPIX

HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić u petak je spočitnuo SDP-ovcu Gordanu Marasu, koji je kritizirao poskupljenje odvoza smeća u Zagrebu, da je previše opterećen gradonačelnikom Milanom Bandićem, a ne cijenama kako to pokušava prikazati.

“Nije dobro kada je pojedinac opterećen pojedincima, a to se osjeća u pojedinim raspravama kod vas jer kada govorite o poskupljenju određene vrste proizvoda u Hrvatskoj, onda ste koncentrirani na pojedinca, a ne na cijene u Hrvatskoj”, poručio je Marić SDP-ovom zastupniku.

Tijekom rasprave o sporazumu o strateškom partnerstvu između članica EU i Japana ustvrdio je kako su u Hrvatskoj cijene u većini slučajeva skuplje nego u EU, ali kada je riječ o odvozu otpada u Zagrebu cijene su 40 posto jeftinije nego u EU.

“I hrana i piće i telekomunikacije i lijekovi sve je skuplje od 10 do 30 posto. Prihodi telekoma porasli su 30 posto u jednoj godini a nisam nikada čuo ikoga u Saboru da je rekao da mu je skupo telefoniranje i telekomunikacije”, poručio je.



Maras: Sramotno je da je HDZ-a podržao poskupljenje odvoza smeća u Zagrebu

Maras je uzvratio kako je važno je govoriti o Zagrebu, ocjenjujući sramotnom HDZ-ovu potporu odluci koja će zagrebačkim kućanstvima, kako je rekao, iz džepa izbiti 700 kuna godišnje. Vladajućima je zamjerio jer su na zadnji dan saborskog zasjedanja prije ustavne stanke izabrali raspravu o spomenutom sporazumu s Japanom, umjesto za građane neku važniju temu.

“U zemlji u kojoj malo toga štima, u kojoj gospodarstvo usporava i vjerojatno je rast najniži u odnosu na naše susjede, u zemlji gdje se korupcija razbuktala, gdje aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović na donatorskoj večeri posjećuje gradonačelnik Zagreba, mi pričamo o temi Japana i EU”, kazao je.

Na njegove odgovorio je Branko Bačić (HDZ), ističući da oporba očito ne razumije koliko je važan sporazum s Japanom, što pokazuje da su “horizonti SDP-ovaca suženi”.

“Japan je jedno od najvažnijih svjetskih gospodarstava i i itekako važan za Hrvatsku”, kazao je Bačić i napomenuo da Hrvatska u Japan izvozi 450 milijuna eura roba i usluga.

Komentari