Marić: Kujundžić će sve objasniti

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak, uoči užeg kabineta Vlade, kako svi ministri imaju njegovu potporu te da nema nikakvih informacija o slučaju imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića no i da će on sve objasniti.

“Potpora je svakom mojem kolegi uvijek bila, mi smo u timu, ne ulazim u privatne odnose, radimo i surađujemo dobro, a on će sve pojasniti”, rekao je Marić.

Dodao je kako treba biti oprezniji prilikom ispunjavanja imovinskih kartica te kako o svojim iskustvima sa Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa “može pričati dva tri dana bez prestanka”.

“Tri dana sam bio u Bruxellesu, siguran sam da će kolega Kujundžić sve to objasniti, nemam nikakvih informacija, niti želim imati previše informacija o tome”, rekao je.



Vezano uz aktualno stanje u Đuri Đakoviću rekao je da su njegova očekivanja, s obzirom i na izdano državno jamstvo, da se tamo nastavi proizvodnja i isporuka vagona.

Nada se stabilizaciji poslovanja Đure Đakovića.

Što se tiče Uljanika, rekao je kako se ne može reći da su mu okrenuta leđa, te da to pogotovo ne vrijedi za porezne obveznike.

Dodao je da se problemi te kompanije “pokušavaju podići na pijedestal političke konotacije”.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije posebno željela komentirati Kujundžićev slučaj, već je podsjetila da je i sama imala problem s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa vezano za Nadzorni odbor Komunalnog održavanja u Pločama.

Mediji su ovih dana pisali o nepodudarnosti u imovinskoj kartici ministra zdravstva Kujundžića s kupovinom nove kuće u zagrebačkom Maksimiru, a potom i o obiteljskoj kući u Markuševcu, u kojoj živi sa suprugom i za koju tvrdi da vrijedi samo 900.000 kuna iako je, kako mediji navode, njezina tržišna vrijednost dvostruko veća.

Komentari