Maras se ruga Capaku: Profesor Capakthazar izumio serum za kršenje samoizolacije

Facebook/Gordan Maras

SDP-ov Gordan Maras narugao se ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslavu Capaku, zbog izjave da osobe kojima je određena samoizolacija mogu izaći na izbore, samo trebaju nositi masku.

“Profesor Capakthazar je izumio serum za kršenje samoizolacije koji djeluje na izborni dan. Ukoliko ga popijete i glasate za HDZ nećete platiti 8000 kn kazne! Bravo profesore!”, napisao je Maras na Facebooku.

 

Podsjetimo, ako glasač koji je u samoizolaciji stavi masku, i nema simptome, može izići na svoje glasačko mjesto, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.



Reagirala je i profesorica s Pravnog fakulteta u Rijeci, Sanja Barić. “Ako se doista ljudima u samoizolaciji omogući izlazak na izbore, to će biti ustavno-pravno kršenje načela jednakosti prema onima koji su samoizolaciju odradili u cijelosti”, upozorava prof. dr. sc. Sanja Barić, stručnjakinja za ustavno pravo.

Stručnjakinja za ustavno pravo: Ako se ljudima u samoizolaciji dopusti izlazak na izbore, onda se otvara mogućnost nadoknade štete za one koji su samoizolaciju prošli

Komentari