Maras o raspuštanju zagrebačke organizacije: ‘Oktroirani, nametnuti kandidat bez legitimiteta nema nikakve šanse napraviti ništa’

Gordan Maras Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednika SDP-a Peđa Grbin raspustio je vodstvo zagrebačke organizacije ove stranke četiri mjeseca prije lokalnih izbora. Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika između Gordana Marasa i Joška Klisovića trebao je donijeti Gradski odbor u petak. Umjesto toga, dan ranije, raspušteni su zagrebački i vukovarski ogranci.

“Zagrebačka organizacija ne funkcionira. Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti”, rekao je Grbin i dodao kako pojedinci ne razmišljaju o problemima zajednice i zbog toga su predložili raspuštanje dijela zagrebačke organizacije.

Grbinov su potez pohvalili i mnogi iz zagrebačkog SDP-a koji već godinama upozoravaju da je jedan od ključnih problema SDP-a u Zagrebu povezanost s kadrovima koji i dan danas gaje simpatije prema aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, a zbog čega se SDP-u i dogodilo to da ih je ‘otkantao’ velik dio biračkog tijela, razočaran njihovom politikom, kako piše Večernji list.

Dosadašnji predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras nije htio komentirati ovu situaciju, ali je na svom Facebooku objavio svoj stav.



“Hvala vam svima. Ovoliko poziva podrške nisam nikad do sada dobio. Vjerojatno ih nisam ni zaslužio. Ne treba se sada žaliti. Neka Peđa Grbin pokaže da je pravi demokrat. Neka organizira u dva-tri tjedna izjašnjavanje članstva u Zagrebu tko bi trebao biti kandidat za gradonačelnika kada to već nije dozvolio da naprave stranačka tijela. Neka svi glasaju kao što je to tražio da se unese u Statut stranke. Ukoliko se toga ne boji”, napisao je.

Dalje navodi kako oktroirani, nametnuti kandidat bez legitimiteta nema nikakve šanse napraviti ništa. “Jer neće predstavljati nikoga osim nekolicine ljudi koji su mu poklonili kandidaturu”.

Foto: Screenshot/ Facebook

Slijedi imenovanje povjerenika koji će voditi zagrebački SDP dok se ne provedu novi izbori. Kandidata za Zagreb još nemaju. Prvo ga treba predložiti i zatim prihvatiti, a odluku će donijeti u razgovoru s velikim brojem članova, rekao je Grbin te dodao kako ne bježi od odgovornosti.

 

Komentari