Maras o kandidaturu za gradonačelnika: Bit ću dio promjena u Zagrebu

Youtube/screenshot

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras gostovao je u Novom danu N1 i komentirao aktualna politička zbivanja, jučerašnje glasanje o GUP-u, odnos zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a te poziciju SDP-a u gradu Zagrebu, ali i na idućim parlamentarnim izborima.

“Pad GUP-a sigurno je pobjeda oporbe. Da nije bilo pritiska javnosti i oporbe vjerojatno bi bio usvojen, to je namjera HDZ-a i Milana Bandića koji u Zagrebu ne mogu donositi odluke bez da razmišljaju kako će one utjecati na mišljenje javnosti, te reflektirali njihovo daljnje političko djelovanje. Pozivam sve da pojačaju pritisak na Bandića i Plenkovića jer moraju otići”.

Maras smatra da je uloga SDP-a u rušenju GUP-a bila značajna:

“Bili smo jako glasni, vidjeli ste našu inicijativu oko referenduma o GUP-u. Zajedno s kolegama iz opozicije smo doveli do ovoga. SDP u Zagrebu ima svoje birače, znam koliku snagu imamo. SDP će predvoditi promjene u Zagrebu”, tvrdi Maras, a piše N1.



Na pitanje hoće li on biti SDP-ov kanidat za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima, Maras kaže:

“Odlučit ćemo hoću li biti kandidat, ja se bavim politikom, moj interes je promjena Zagreba. Možete sami zaključiti. Bit ću dio promjena i spreman sam biti dio promjena u Zagrebu”.

Komentari