Maras: Jedino pritiskom na Bandića i HDZ možemo doći do promjena

Damjan Tadic / CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras pozvao je u srijedu Zagrepčane na jači pritisak prema gradonačelniku Milanu Bandiću i HDZ-u, označivši pad GUP-a u Gradskoj skupštini kao jedan od najznačajnijih dana u Hrvatskoj i Zagrebu gdje su građani izvojevali pobjedu nad lošom politikom koja njima upravlja.

Maras je u iznošenju stajališta SDP-ova kluba zastupnika istaknuo da su gradonačelnik i HDZ u strahu od građana odigrali “mali performans” i pokušali kupiti vrijeme do trenutka kad će opet biti u mogućnosti oteti prostor građanima.

Građane je pozvao da budu svjesni kako pritisak mora biti još jači jer je, ističe, prevelik strah koji se uvukao u kosti HDZ-u i Bandiću od gubitka od unutarstranačkih i parlamentarnih te lokalnih izbora.

“Jedino nastavkom pritiska možemo doći konačno do promjena u Zagrebu i Hrvatskoj“, poručio je Maras i dodao da se ti vlastodršci boje samo gubitka izbora.



Dražen Srpak je u ime Kluba HDZ-a ukazao na probleme u Međimurju gdje se, upozorio je, gotovo na dnevnoj bazi događaju loše stvari koje onemogućavaju miran život i suživot između većinskog naroda i romske manjine.

“Iz naslovnica portala vrište naslovi o kriminalu i svakim danom sve je više incidenata koje unatoč poduzetim mjerama čine uglavnom isti pojedinci od kojih sad i Romi traže zaštitu, procesuiranje i udaljenje iz naselja u kaznionice ili odgojne ustanove”, rekao je Srpak.

Upozorio je da u odgojnim ustanovama često nema mjesta, pa kad policija i pravosuđe odrade posao delikventi ostaju gdje su bili i postaju odličan primjer da im nitko ništa ne može. Iznio je podatke Centra za socijalnu skrb Čakovec za 2019. po kojima je zatražen smještaj za desetak maloljetnika s problemima u ponašanju, ali su iz svih domova stizali negativni odgovori.

Komentari