Maras je pozvao oporbene klubove na razgovor o lokalnim izborima u Zagrebu

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u utorak je ponovno poručio da će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, ime još nemaju no, kaže, normalno je da se od njega očekuje da predvodi stranku na lokalnim izborima, a pozvao je i sve oporbene klubove na razgovor.

Gordan Maras je rekao da je s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom razgovarao o lokalnim izborima u Zagrebu, na način da će Gradska organizacija dati kandidata.

“Odluka je na Gradskoj organizaciji SDP-a i još jednom mogu ponoviti da će SDP imati svog kandidata, da smo mi to dužni Zagrepčankama i Zagrepčanima, da pokažemo što želimo drugačije raditi i da donesemo promjene u Grad Zagreb”, istaknuo je Maras.

Novinari, kaže Maras, mogu pretpostaviti tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, a reći će “da predsjednik Gradske organizacije ima obavezu i dužnost voditi SDP na lokalnim izborima 2021. godine”.



Na pitanje je li sklon da SDP ima kandidata koji prema svim anketama nema nikakve šanse, Maras je rekao da će SDP imati kandidata koji ima šanse i koji će pobijediti na izborima 2021. godine.

Pozvao je i sve ostale oporbene klubove na razgovor.

“Želimo s njima razgovarati i želimo da svi skupa kao početnu postavku našeg razgovora zaključimo da želimo promjenu u Gradu Zagrebu, da neće biti više na vlasti HDZ i gradonačelnik Bandić”, istaknuo je Maras.

Očekuje da se oporbeni klubovi dogovore i ako ne idu svi skupa zajedno za lokalne izbore u Zagrebu, da u drugom krugu podrže onoga tko će ući u drugi krug i tko će biti alternativa HDZ-u i Bandiću.

“To je moj poziv drugim koalicijskim partnerima, potencijalnim u Gradu Zagrebu ili strankama koje su u ovom trenutku u opoziciji u Gradskoj skupštini. Ukoliko i ne idemo zajedno, da se dogovorimo, da smo alternativa i da u drugom krugu svi podržimo jednog kandidata koji će ući u drugi krug”, poručio je Maras.

Konferenciju za novinare održao je ispred Stare gradske vijećnice kako bi se usprotivio jer se skupštinska sjednica održava online te je pozvao predsjednika Skupštine Dragu Prgometa (HDZ) da sljedeću sjednicu organizira u nekom adekvatnom prostoru jer je, kaže Maras, gotovo nemoguće virtualno sudjelovati i predlagati, a ljudi to vrlo teško mogu pratiti.

Mislim da se može u Gradu Zagrebu osigurati prostor kao što je bio primjerice na Velesajmu. Kad može zasjedati Hrvatski sabor, mislim da može i Gradska skupština, rekao je Maras.

Vjerojatno, kaže, online sjednica pogoduje i HDZ-u i gradonačelniku Milanu Bandiću jer ju je vrlo teško pratiti.

Poručio je i da u SDP-u nisu uopće zadovoljni na koji način je obnova Zagreba nakon potresa krenula.

“Niti HDZ niti gradonačelnik Bandić ne daju dovoljnu potporu Zagrepčankama i Zagrepčanima, kao ni gospodarstvenicima da se zajedno nosimo s ovom krizom koja nas je zadesila nakon potresa i nakon što se epidemija (koronavirusa) razbuktala”, istaknuo je Maras. Poručio je da SDP od Bandića očekuje hitno rješavanje problema tisuća zagrebačkih obitelji koje još uvijek nisu prikopčane na plin te nespremno čekaju zimu.

Komentari