Mandatno-imunitetno povjerenstvo odlučuje o skidanju imuniteta Borisu Miloševiću

Bruno Konjevic / CROPIX

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog Sabora danas bi trebalo odlučiti o skidanju imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću. Milošević je jedan od šest osumnjičenika u slučaju dodjeljivanja poslova mimo javnog natječaja.

Riječ je o proširenju istrage kojom su otprije obuhvaćeni bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 mil. kn bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran. U tom su slučaju osumnjičeni i potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

Bivšeg ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića USKOK sumnjiči za pogodovanje prilikom zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj HZMO-a, a Damira Juzbašića, gradonačelnika Županje i bivšeg HDZ-ovca za interveniranje kod zapošljavanja jedne kandidatkinje. Uskokovi tužitelji jučer su ispitali Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića te državnog tajnika Velimira Žunca. Nakon što ispita sve osumnjičene Uskok bi trebao odlučiti o podizanju optužnice.



Komentari