Malenica: Premijer ne treba dati ostavku jer je postupao po zakonu, to što su Milanović i Bauk znali o izvidima je pitanje za njih

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je za središnji Dnevnik da je u razgovoru s javnim bilježnicima preporučeno da ovršne postupke počnu u tri vala. Naglasio je da je glavni cilj izmjena i dopuna Ovršnog zakona pojeftinjenje i ubrzavanje postupka. Osim toga, najavio je smanjenje broja lokalnih dužnosnika, a komentirao je i aferu Janaf. 

Odgovarajući na pitanja o smanjenju broja dužnosnika na razini lokalne samouprave, kazao je da se ide u smjeru smanjenja troškova.

˝Tako smo se odlučili na smanjenje broja lokalnih dužnosnika. Na idućim lokalnim izborima birat će se 630 dužnosnika manje. Idemo i u smjeru smanjenja broja predstavničkih tijela. Bit će ih oko 2000 manje˝, rekao je.

Vezano uz funkcionalno spajanje nekih općina, već postoje tri koje su iskazale interes – Posedarje, Starigrad i Jasenice.



˝Milanović inzistira na nečemu što nije temeljeno na zakonu˝

U vezi s aferom “Janaf” Malenica je rekao da premijer Andrej Plenković nije znao za provođenje izvida niti je smio znati.

˝Čudi me izjava Arsena Bauka da premijer Plenković treba dati ostavku. Dakle, premijer Plenković ne treba dati ostavku jer je postupao po zakonu, a to znači da nije znao niti je smio znati za provođenje izvida koji su tajni prema zakonu o kaznenom postupku. A što je tadašnji premijer Zoran Milanović znao i njegov ministar Arsen Bauk, to je pitanje za njih. Ali predsjednik Republike Zoran Milanović svakako inzistira na nečemu što nije temeljeno na zakonu pa me to čudi˝, izjavio je ministar Malenica, piše Vijesti.hrt

Komentari