Malenica o kritikama Dobronića: Nije dovoljno upoznat s aktivnostima koje poduzima ministarstvo

N1

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je, predstavljajući izmjene Zakona o parničnom postupku koje je kritizirao predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, kazao da bi Dobronić imao drugačije mišljenje kada bi imao uvid u cjelokupne aktivnosti koje poduzima ministarstvo.

Komentirajući Dobronićevu kritiku da je u promjenama Zakona o parničnom postupku “došlo do pogrešne dijagnoze koja neće izliječiti pacijent”, Malenica je kazao da ne zna je li predsjednik Vrhovnog suda dovoljno upoznat s aktivnostima koje poduzima ministarstvo.

– Možda bi imao drugačije mišljenje kada bi vidio cjelokupnu sliku što mi radimo, poručio je u petak predsjedniku najvišeg suda Malenica.

– Mi smo svjesni da su potrebne promjene u pravosuđu. Rekao sam da slažemo jedan mozaik. Svjesni smo izazova i s njima se kontinuirano nosimo. U sve naše aktivnosti je uključena i sudbena vlast i zajedno radimo kako bi se riješili izazovi koje imamo u resoru, naglasio je.



Kako prenosi HRT, ministar je podsjetio da je Zakon o parničnom postupku na javnom savjetovanju te da je Zakon o kaznenom postupku prošao javno savjetovanje, kao i da je glavni cilj reforme manji broj neriješenih predmeta i ubrzavanje sudskih postupka u tri smjera djelovanja – zakonodavne izmjene, izmjene organizacijskog okvira i razvojni projekti.

– Sve što radimo je jedan mozaik koji polako slažemo koji će doprinijeti tome da se skrate sudski postupci i smanji broj neriješenih slučajeva”, zaključio je Malenica.

 

Komentari