Maja Đerek zbog INA-e podnijela kaznenu prijavu protiv premijera i Vlade: Bit će ih još

Tom Dubravec/ Cropix

Zbog načina smjene operativnih direktora u INA-i prošle godine, Maja Đerek u ime Udruge zviždača USKOK- u je predala kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade.

“Riječ je o smjeni devet operativnih direktora koje je Vlada dogovorila direktno s MOL-om. To je ‘zoom’ konferencija u kojoj član Nadzornog odbora INA-e i čovjek u visokom menadžmentu MOL-a, gospodin Sabo, dogovori da su smjene dogovorene direktno s Vladom RH. Zaobišli su Zakon o trgovačkim društvima i interne akte INA-e”, kazala je Đerek za RTL.

Prema Zakonu o trgovačkim društvima i internim aktima INA-e postavljanje i smjena operativnih direktora -navodi – isključivo su u nadležnosti Uprave INA-e.

“Gospodin Škugor ne da nije bio među tih devet direktora nego je napredovao i postao član Nadzornog odbora Plinare Istočne Slavonije. Sigurno će ići i druge kaznene prijave”, kazala je Đerek.



U petak su nakon afere u INA-i vezane za plin, mađarski članovi Uprave INA-e, nakon šefa Uprave, dali ostavku. Oni su podnijeli ostavke usprkos tome što naglašavaju da nisu ni na koji način upleteni u nezakonite radnje. Hrvatski predstavnici još nisu dali ostavke, a ako do sastanka Nadzornog odbora sami ne povuku poteze, u srijedu bi hrvatski članovi prema odluci Vlade trebali biti smijenjeni.

 

Komentari