Magla na cestama u unutrašnjosti

Pixabay

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, no magla koja je mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozače pozivaju na pojačan oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Varaždin, zbog životinje na kolniku.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa državljanima EU preporučaju korištenje manjih graničnih prijelaza.



Pomorski i željeznički putnički prijevoz teku uglavnom redovito. Zbog radova i zamjenskog prijevoza autobusima odstupanja od voznog reda moguća su na dionici između kolodvora Dugo Selo i Križevci na pruzi državna granica – Botovo – Dugo Selo.

Vremenska prognoza

U Hrvatskoj će u petak prevladavati sunčano vrijeme, a prema večeri se očekuje porast naoblake sa zapada, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će mjestimice biti magle. Vjetar u kopnenim predjelima većinom će biti slab, na moru slab do umjeren sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu se očekuje od 5 do 10, a na Jadranu od 12 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Komentari