Maček nakon nepravomoćne presude: Sanaderu, Jarnjaku i Kosorici sam rekao o neubičajnostima vezanim za Fimi Mediu

Ratko Macek. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade u vrijeme premijera Ive Sanadera koji je u ponovljenom suđenju u aferi “Fimi media” oslobođen svih optužbi dao je izjavu za emisiju Provjereno Nove TV. 

Prisjeća se kako je, kada je načuo za neuobičajenosti vezane za tvrtku Fimi media, o njima upozorio tri ključne osobe u HDZ-u.

“Bio sam u svakodnevnom kontaktu s ljudima iz medija, iz odnosa s javnošću i iz marketinških agencija i od njih sam dobio informacije da jedna tvrtka, koja se zove Fimi media, istiskuje one koje već na tim poslovima sudjeluju 20-ak godina. I to sam rekao i gospodinu Sanaderu, tadašnjem premijeru. I rekao sam gospodinu Jarnjaku i gospođi Kosor. Gospodin Sanader me nakon nekoliko dana uvjeravao da to nije tako”, rekao je Maček.

“Ja sam na suđenju, na jedno pitanje tužiteljstva, rekao da politika nije nikakav akvarij sa zlatnim ribicama, nego je to jedan ozbiljan prljavi bazen u kojima ima puno pirana, krokodila i svih ostalih živina koje vas mogu jako ozlijediti”, nastavlja Maček i dodajte da nakon svega ima povjerenje u zakon.



“Deset godina sam živio s nepravedno prišivenom javnom krivnjom, ali sam deset godina znao da nas samo zakon može učiniti slobodnima”, zaključio je za DNEVNIK.hr. 

Komentari