Macan: Izbori će sigurno biti u srpnju. Može se dogoditi da HDZ ne mora koalirati s nikim kako bi ponovno došao na vlast

Krešimir Macan Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“U ovom slučaju nije prelomio premijer Plenković nego ministar obrane Krstičević. On je odlučio ne povući ostavku. Emotivno je reagirao. On je prije svega borac i vojnik i sve vojnike Hrvatske vojske je gledao kao svoje. Na smrti vojnika je očito teško reagirao. A imali smo u nekoliko mjeseci četiri smrti vojnika”, objasnio je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan Krstičevićevu ostavku za RTL.

“Četvero je bilo previše. On je reagirao emotivno i odgovorno i preuzeo odgovornost na sebe. Iako, kao što je rekao predsjednik, nema razloga da ministar ode samo zbog toga”, rekao je Macan. Naglasio je da je Krstičević preuzeo odgovornost i otišao časno te zbog toga i dalje može nositi liste HDZ-a i biti stranački adut.

“Prije svega jer će biti velika bitka na desnici, kao što smo vidjeli po rezultatima istraživanja”, rekao je Macan.

Izbori će sigurno biti u srpnju

Smatra da će se Sabor najvjerojatnije raspustiti 22. svibnja, nakon što se donese zakon o obnovi Zagreba.



“U srpnju su sigurno izbori. 5., 12. ili 19. srpnja”, rekao je Macan koji nije želio prognozirati kada bi mogli dobiti novu Vladu.

“To ovisi o rezultatima izbora”, kazao je Macan.

“Škoro mijenja Most, ali nema Živog zida”

Smatra da se nakon izbora može dogoditi situacija i da HDZ ne mora koalirati s nikim kako bi ponovno došao na vlast.

“Gledao sam rezultate za prošle izbore. Prošli puta je bilo 59 naprema 54 u Hrvatskoj, a tada smo imali i Živi zid i Most. Sada Škoro mijenja Most, ali nema Živog zida. I tu dolazimo do važnosti izbornog sustava. Vodeće stranke će narasti i tako ćemo doći u situaciju da imamo možda i 64 mandata, plus osam manjinaca i tada fale samo četiri zastupnika za većinu. Ako ostanu ovi rejtinzi koje smo vidjeli večeras”, kazao je Macan referirajući se na najnoviju anketu CRO Demoskopa.

“Milanović je mobilizirao hejtere”

SDP je jučer okupio koaliciju Restart. “Oni će vjerojatno ponoviti rezultate iz 2015. i 2016. godine. Bit će jako blizu”, kazao je Macan i dodao kako SDP-u dosta pomaže i predsjednik Zoran Milanović.

“On im dosta pomaže. Ako ste primijetili, on je već mobilizirao ove hejtere koji ga ne vole. No, s druge strane i postao i pozitivac”, rekao je Macan te dodao kako Milanović jasno u javnosti zastupa lijeve vrijednosti.

“Za dom spremni ljevica jasno želi riješiti i on je tu mobilizirao jedne i druge”, zaključio je Macan.

Komentari