Lupanjem loncima protiv Bandića, po treći put

Stanovnici Zagreba u različitim dijelovima grada u petak su u 19 sati s prozora i balkona “lupali loncima” i na taj način po treći put prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića, poručivši mu “Bandiću, vrati pare” i “Dosta je!”.

Iva Marčetić iz udruge Pravo na grad rekla je za Hinu nakon prosvjeda da je i večeras sa balkona i prozora cijelog grada odzvanjala jasna poruka Bandiću, ista ona koju mu je poslalo dvadeset tisuća ljudi sa Trga Bana Jelačića kada su mu poručili “da je svima nama koji u ovom gradu živimo – dosta”.

“Pandemija i zemljotres samo su još više razgolitile gradonačelnika koji ne zna upravljati s imovinom koju imamo, poput stanova u koje su se mogli smjestiti oni čiji su stanovi i kuće stradali u potresu, ali itekako zna i dalje dijeliti usluge i čitave zgrade poput Kina Europe svojim bliskim suradnicima na temelju internog natječaja u poslušnosti”, rekla je Marčetić.

Istaknula je da žele stvarati pravedniji i solidarniji grad te “odbaciti stranku koja u imenu podvaljuje solidarnost i rad, a u stvarnosti manijakalne performanse gradonačelnika i njegovih bliskih suradnika poput Pavla Kalinića”.


Bernard Ivčić iz Zelene akcije rekao je da su se Zagrepčani i ovog petka glasno usprotivili Bandiću i njegovoj politici.

Ivčić: Bandićev imidž srušio se kao loša fasada

“Imidž koji je pomno njegovao kako je on taj koji rješava probleme, u ovom potresu srušio se kao loše napravljena fasada”, ocijenio je Ivčić.

Napomenuo je da i oni koji su podržavali Bandića sve više uviđaju “kako vodi Zagreb u propast”.

“Čak i u ovakvoj situaciji poslove s gradom dobivaju članovi njegove stranke, dok tisuće građana i dalje žive u nesigurnim kućama i stanovima, ili su iz njih već morali iseliti”, istaknuo je Ivčić te poručio “Dosta je – Zagreb ne odustaje!”.

Tomislav Vukoja u ime inicijative “Zagreb te zove” rekao je da mnogi čekaju da se ukinu mjere zabrane okupljanja kako bi prosvjedom na gradskim ulicama pokazali koliko ih je koji su protiv čovjeka koji je problem Zagreba zadnjih 20 godina.

Iz inicijative Zagreb te zove, udruge Zelena akcija i Pravo na grad pozvale su Zagrepčane na balkonski prosvjed zbog Bandićevog “rasipanja gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove”.

Time je, kako su naveli, Bandić doveo Zagreb u nikad gore financijsko stanje, upravo u najgoroj kriznoj situaciji s kojom se današnja generacija susrela. Udruge su u pozivu na prosvjed navele kako je svaki dan Bandićeve vladavine “dodatan financijski i društveni trošak za sve stanovnike glavnog grada te kako je Zagrebu konačno nužno novo vodstvo koje će uvažavati stavove javnosti i stručnjaka i raditi na zadovoljenju njihovih stvarnih potreba”.

Podsjetimo, Milan Bandić, političar je koji se našao na “političkom dnu“ i po novom istraživanju o njemu negativan dojam ima 75 posto ispitanika, a pozitivan njih 21 posto. 

HDZ povećao prednost pred SDP-om. Izborni prag prolaze još samo Domovinski pokret i Most

Komentari