Luka Mišetić osudio incident u Borovu pa ‘oprao’ Pupovca: On i SNV i dalje odbijaju priznati da su Hrvati bili žrtve srpskog UZP-a i zločina protiv čovječnosti

Odvjetnik Luka Mišetić, široj javnosti poznatiji kao haški branitelj generala Ante Gotovine, osvrnuo se na incident koji se u nedjelju dogodio u Borovu.

Podsjetimo, oko 6.30 sati grupa muških osoba došla u Borovo te odala počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja dvanaestorice redarstvenika nakon čega se grupa pješice krenula udaljavati s lokacije. U jednom trenutku grupa je počela s narušavanjem javnog reda i mira u vidu vike, odnosno izvikujući pjesme.

U jednom trenutku grupa je počela s narušavanjem javnog reda i mira u vidu vike, odnosno izvikujući pjesme, među čemu i “Ubi Srbina”.

Incident su snažno osudili predsjednik, vlada i SNV.



Optužio je sve, osim sebe!

“Današnji incident u Borovu je za svaku osudu”, napisao je Mišetić i nastavio: “No, Pupovac je danas optužio sve osim sebe. Sve dok tvrdi da je RH jučer na godišnjici Bljeska trebala obilježavati srpske i hrvatske žrtve jednako, dok on i SNV i dalje odbijaju priznati da su Hrvati bili žrtve srpskog UZP-a i zločina protiv čovječnosti, i on snosi odgovornost za poticanje animoziteta u društvu. Njegova revizionistička politika dodaje ulje na vatru”, poručio je na Twitteru.

 

Pupovac okrivio Milanovića

Predsjednik SNV-a danas je osudio događaj u Borovu te indirektno optužio predsjednika Zorana Milanovića da je odgovoran za ovakvo ponašanje skupine navijača. 

Također je tijekom današnje konferencije za medije zatražio i da se odgovorne za ubojstvo srpskih civila tijekom Bljeska privede pravdi.

Upitan je zašto ne traži pronalaženje krivaca za ubojstvo 12 hrvatskih policajaca u Borovu, što se dogodilo na današnji dan 1991. godine, a Pupovac odgovara da misli da je isto kada traži odgovorne za ubojstvo srpskih civila. ‘Iako okolnosti nisu iste. Ovih 12 nisu bili civili’, rekao je Pupovac.”

 

Komentari