Luckasti profesor oduševio internet: Na predavanjima izvodi vratolomije i uzbudljive eksperimente

Profesor fizike i astronomije sa državnog fakulteta Tidewater u Virginiji zna kako studente zainteresirati za predavanja. Sa smiješnim i zanimljivim eksperimentima oduševljava studente već 45 godina, a sada, zahvaljujući popularnom videu, i cijeli internet.

Ovoj semestar je studentica druge godine Erica Church na Twitteru objavila kompilaciju nekoliko neobičnih trenutaka iz predavaonice, kada profesor David Wright izvodi svoje uzbudljive eksperimente. Video je do sada pregledan više od 20 milijuna puta, prenosi Daily Mail.

“Morate vidjeti koje sve lude stvari moj profesor iz fizike radi ovaj semestar. Ima preko 70 godina, ali još uvijek sve ovo radi za nas”, napisala je Erica na svom Twitter profilu.

Kako bi demonstrirao neke teorijske principe svojim studentima, na snimkama možete vidjeti luckastog profesora kako leži na čavlima, hoda po staklu te pali vatru.



Kroz godine je napravio tisuće zabavnih eksperimenata, sve kako bi zadržao interes i angažiranost studenata.

“Svijet je čudesno mjesto, a uz matematiku i fiziku se može razumjeti. Nadam se da će to studentima ostati u pamćenju”, rekao je David Wright.

U razgovoru za NBC Nightly News je rekao kako se fiziku obično doživljava kao dosadnu te da je upravo zbog toga važno zadržati entuzijazam.

“Ako meni nije zabavno na predavanju, onda ni njima neće biti. Morate biti strastveni oko toga što radite i nadam se da služim kao primjer upravo takve osobe”, rekao je.

Erica je, s druge strane, bila iznimno iznenađena što je video postigao toliku popularnost te je hvalila svog profesora u intervjuu s GMA.

“Fiziku je učinio praktičnom, a to znači mnogo više od riječi na PowerPoint prezentaciji koje moraš naštrebati za test”, rekla je Erica.

Komentari