Lucijan Carić pozvao Andreja Plenkovića i Katarinu Peović da umjesto njega plaćaju članarinu HGK

Lucija Carić/N1

Stručnjak za informatičku sigurnost te suvlasnik DefenseCodea Lucijan Carić pozvao je premijera Andreja Plenkovića i zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović da umjesto njega uplaćuju članarinu od 42 kune. 

“Andrej Plenković i Katarina Peović kažu kako se radi o ‘samo’ 42 kune, pa ih javno pozivam da umjesto naše tvrtke uplate mjesečnu ‘članarinu’ HGK u iznosu od te tričave 42 kune na račun Komore HR8510010051700052620 s pozivom na broj HR67 28704804123-002-0121 i nastave je tako plaćati nadalje iz mjeseca u mjesec, dok god prisilna članarina traje. Unaprijed im zahvaljujem i veselim se što će pokazati da i djelom stoje iza svojih riječi”, napisao je u objavi na Facebooku.

Također, poziva svakoga tko govori ili misli kako se radi o beznačajnom iznosu da učini isto. “Koliko poznam naše pravo ne postoji nikakva prepreka dobrovoljnom preuzimanju tuđeg duga, dakle samo naprijed. Vaše stavove hrabro izrazite svojim novcem, a ne samo riječima!”, poručio je.



Plenković je, podsjetimo, izjavio da oporba traženjem izmjena Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, kojima bi se ukinula obvezna članarina, ‘radi cirkus i da se radi o samo 42 kune mjesečno.

Po tom pitanju oglasili su se i iz Radnička fronta navodeći kako neće podržati izmjene, odnosno glasali bi suzdržano.

Komentari