Lošo i Miljavac: Tek kada vidimo što piše u optužnici, većina će odlučiti što će biti

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hrvatski general Davor Domazet Lošo prije sastanka u Vladi s premijerom Plenkovićem komentirao je optužbe koje su na račun zapovjednika operacije “Bljesak” stigle iz Bosne i Hercegovine.

“Tek kad vidimo znat ćemo što treba odgovoriti. Mislim da admiral zna što treba odgovoriti jer je on planer operacije”, rekao je general okupljenim novinarima.

Na upit o tome brinu li ga optužbe iz susjedne zemlje, Lošo je odgovorio da “kakva zabrinjavanja, ostavite ta pitanja!”

“Pitanje je hoće li se politika postaviti na pravi način, ovo je malo veća geopolitička igra. Mi živimo u vremenima kad se ruši jednopolarni svijet i stvara višepolarni. Europa je davno izgubljena!”, rekao je.



‘Ne očekujem ništa, sve je to brzo došlo’, rekao je Miljavac

Na sastanak je došao i general Pavao Miljavac te istaknuo kako ništa ne očekuje.

“Svako tko je na optužnici će imati nešto za reći. Ne mogu ništa očekivati. Očito će biti neka procedura, vidjet ćemo koja. Ne očekujem ništa, to je sve na brzinu došlo, ovisno što piše u optužnici, većina će odlučiti što će biti”, naglasio je Miljavac.

Osim toga rekao je da je “dugo u cijeloj priči, od devedesete te kako je malo stvari koje nisu političke”, objavio je N1.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH je poslalo “zamolnicu” Hrvatskoj u kojoj traže “procesuiranje hrvatskih generala koji su sudjelovali u akciji Bljesak”.

Komentari