Lokalni šerif Mladen Kešer posjeduje 279 nekretnina u svojoj minijaturnoj općini

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Mladen Kešer je dugogodišnji načelnik općine Kalnik. Ovaj SDP-ovac u imovinskoj kartici ima upisanih 279 nekretnina. Kalnik je minijaturna općina u Koprivničko-križevačkoj županiji koja je, prema popisu stanovništva iz 2001. imala samo 1611 stanovnika. Načelnik te općine je upisao gotovo 900 tisuća eura štednje, suvlasnik je nekoliko tvrtki, a kako on sam tvrdi, ostale općine mu duguju 8 i pol milijuna kuna.

Kešer ima i povijest s Povjerenstvom za sukob interesa. Odrezali su mu kaznu od 30 tisuća kuna zbog poslovanja općine s njegovim tvrtkama. Osim toga, pokrenuli su i postupak protiv njega jer je Općina Kalnik dodjeljivala novce udruzi Nogometni klub Kalnik, kojoj je Kešer bio predsjednik Nadzornog odbora te Udruzi vinogradara, čiji je bio član, kao i udruzi Kulturno umjetničko društvo Kalnik, čiji je također bio član. Sam Kešer potvrđuje sve te informacije.

Njegove brojne nekretnine uključuju kuću s okućnicom površine 3000 kvadrata koju je procijenio na šest milijuna kuna. Ima još jednu kuću površine 700 četvornih metara, a koju je procijenio na pola milijuna kuna. Tu je i gospodarski objekt površine 1800 kvadrata, a kojeg Kešer procjenjuje na sedam milijuna kuna. U imovinskoj kartici je naveo i preko 30 vinograda te preko 20 voćnjaka, uz desetke livada, šuma i oranica. Neke nekretnine su potpuno njegove, a u nekima je, većim ili manjim udjelom, suvlasnik. Ima i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 tisuća kuna. Također je naveo je i gotovo 2,8 milijuna kuna potraživanja. Od toga ima tri pozajmice u vrijednosti od 964 tisuće kuna te 1,8 milijuna kuna drugih potraživanja, donosi 24sata.

Bjelovarski gradonačelnik i novi predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’ prozvao je načelnika Kalnika i predsjednika SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladena Kešera. Rekavši kako je njemu ‘odrezana’ najveća kazna za sukob interesa u iznosu od 30 tisuća kuna. Na to mu Kešer nije ostao dužan te ga je pokušao javno poniziti kao marginalnog gradonačelnika i predsjednika marginalne stranke.



Hrebak prozvao predsjednika SDP-a Koprivničko-križevačke županije: Odrezana mu je najveća kazna u Hrvatskoj za sukob interesa

 

Također uz gore zbrojeno bogatstvo, gospodin Kešer vodi ‘rat’ s Koprivničkom policijom, koju optužuje da je četvorici pijanih vozača u njegovoj općini oduzela vozačke dozvole zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, što Kešer vidi kao policijsku represiju nad stanovnicima njegove općine, da dobro ste pročitali. Načelnik općine Kalnik proziva policiju jer radi svoj posao. Možda bi ovom lokalnom šerifu doza ‘Bjelovarske transprentnosti’ dobro došla kako bi ga spustila na zemlju?!

 

Komentari