LOKALNI HDZ ODGOVORIO ŽUPANU Izjave Komadine o Butkoviću su zlonamjerne i neistinite

HDZ-ovi vijećnici Skupštine Primorsko-goranske županije Dinko Beaković i Lovorko Gržac reagirali su na “zlonamjernu i neistinitu” tvrdnju župana Zlatka Komadine da je za uspjeh lučkih uprava u županiji zaslužna lokalna vlast, a ne ministar Oleg Butković.

Komadina je reagirao na izjavu ministra Butkovića o “renesansi na hrvatskoj obali”, te utvrdio da županija u lučke kapacitete ulaže već 20 godina.

Beaković je istaknuo da je tvrdnju o renesansi na hrvatskoj obali iznio ministar Butković pri otvaranju uređene lučice u Klenovici. Butković nikad nije umanjivao ulogu lokalne i područne samouprave, nego je uvijek isticao važnost suradnje i zajedništva u projektima uređenja obalne i lučke infrastrukture, rekao je Beaković.

Istaknuo je kako posebno “upada u oči” da takve tvrdnje iznosi Komadina, koji je, kako je rekao, bio najneuspješniji ministar koji za svojega mandata Primorsko-goranskoj županiji nije donio nijedne kune.

Lovorko Gržac je rekao da je za mandata Butkovića kao ministra mora, prometa i infrastrukture u luke Primorsko-goranske županije ministarstvo uložilo oko 84 milijuna kuna, što je 10 milijuna više nego ukupna ulaganja tog ministarstva u deset godina prije.

Osim toga, u mandatu ove Vlade, u lučku i prometnu infrasturkturu u Primorsko-goranskoj županiji uloženo je 237 milijuna kuna iz europskih fondova, od čega je 85 posto nepovratno, a ostalih 15 posto financira isključivo ministarstvo, rekao je Gržac.

Komentari