Litre odgovorio Sanaderu: Demokršćani koji se boje demokracije pokušavaju obraniti čast i ugled velikog vođe i partije

Marko Milanović Litre

Nakon što mu je Ante Sanader odgovorio na kritiku, Marko Milanović Litre ponovno je kritizirao vladajuće u odgovoru Sanaderu.

Podsjetimo, saborski zastupnik Marko Milanović Litre kritizirao je premijera Andreja Plenkovića, guvernera HNB-a Borisa Vujčića i “plejadu briselskih birokrata” zbog “svojevoljnog” uvođenja eura bez referenduma.

Za premijera Plenkovića Litre je rekao i kako “nastavlja loše politike… svoje mentorice Jadranke Kosor, koja mu je uručila člansku iskaznicu”.

Na to mu je politički tajnik HDZ-a, Ante Sanader odgovorio kako kako “lažni suverenisti” ne razumiju “moderni suverenizam” gdje “koristimo položaj u EU za dobrobit Hrvatske i realizaciju projekata na koje bez članstva ne bismo mogli niti pomisliti”. A kao neke od tih projekata navodi Pelješki most i najavljeni plan oporavka.



“Lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili su po eure u Europski parlament,” napisao je Sanader.

No Milanović Litre mu ponovno nije ostao dužan.

“Počeli su se javljati namjesnici kako bi obranili čast i ugled velikog vođe i partije”, napisao je Litre na Facebooku.

Dodaje i kako “nismo čuli ništa novo osim mantričnog ponavljanja doskočice Andreja Plenkovića koju izgovara svaki put kada je priupitan oko referenduma”.

Naglasio je i kako je omjer hrvatskog duga prema BDP-u najveći (više od 70%) od svih zemalja koje su odlučile ostati van europodručja te prozvao HDZ-ovce da su “demokršćani koji se boje demokracije”

Objavu prenosimo u cijelosti.

‘Očekivano, ništa novo’

“Nakon mog jučerašnjeg posta, koji je prenesen na nekoliko portala, počeli su se javljati namjesnici kako bi obranili čast i ugled velikog vođe i partije, točnije oglasio se Ante Sanader.

Očekivano, nismo čuli ništa novo osim mantričnog ponavljanja doskočice Andreja Plenkovića koju izgovara svaki put kada je priupitan oko referenduma. Izjava “Referendum nije potreban!” širi se članstvom HDZ-a poput jeke koja je glasnija svakim novim izgovorom u čast velikog vođe.

Hvalospjevi o odgovornom vođenju javnih financija također nisu izostali u postu Sanadera, a nije nedostajalo ni pokušaja dodatnog manipuliranja građana oko ispunjavanja kriterija Hrvatske za ulazak u europodručje.

‘Najveći omjer duga prema BDP-u’

Omjer hrvatskog duga prema BDP-u je najveći (više od 70%) od svih zemalja koje su odlučile ostati van europodručja. Švedska, Danska, Poljska, Mađarska, Češka, Rumunjska i Bugraska imaju manji vanjski dug u odnosu na BDP od Hrvatske. Sve te države, izuzev Bugarske i Rumunjske, ne razmišljaju o usvajanju eura kao službene valute usprkos činjenici da su u boljoj gospodarskoj i ekonomskoj situaciji od Hrvatske. Pretpostavljam da jedini razlog njihovog odbijanja eura jest taj što do njih još nije stigao proglas velikog vođe Andreja Plenkovića. Čim ga čuju eto i njihove prijavnice u europsku monetarnu uniju.

‘U našem vokabularu moderni suverenizam ne postoji’

Mi suverenisti, po riječima Sanadera, ne razumijemo borbu za nacionalne interese i moderni suverenizam. Istina. U našem vokabularu moderni suverenizam ne postoji, ali postoji nacionalni i narodni suverenizam u kojem vlast proizlazi iz naroda predstavničkom demokracijom ali i neposrednom, poput referenudma. Moderni suverenizam je jedna u nizu izmišljotina i sredstva masovne komunikacije birokrata kojima je cilj medijski manipulirati svojim građanima.

‘Poduzetnici najviše zakinuti za bespovratna sredstva’

Daljnje spominjanje bespovratnih sredstava EU i NPOO-a (kojim su hrvatski poduzetnici najviše zakinuti usprkos činjenici da su upravo oni trebali imati najveće koristi) kao nekakvih velebnih uspjeha, koji su isključivi Hrvatskoj, je najveća glupost u cijelom postu. Bespovratna sredstva i NPOO-i su standardna praksa EU prema svim državama članicama, uključujući i one koje uopće ne razmišljaju o ulasku u europodručje.

Zanimljivo je da “demkoršćani” pružaju toliki otpor izravnoj demokraciji tj. jedinom obliku izravnog odlučivanja od strane naroda, a pri tome lažu i manipuliraju. Možda im ne bi bilo na odmet ponovno pročitati Deset Božjih Zapovijedi, a da pri tome posebnu pozornost posvete sedmoj i osmoj”, stoji u objavi.

Komentari