Lipa i Glas poduzetnika u manje od 24 sata prikuplili 5 tisuća potpisa za transparentnu Hrvatsku

Udruga poreznih obveznika Lipa i Udruga Glas poduzetnika su u manje od 24 sata prikupili 5 tisuća potpisa građana koji su time podržali akciju za uvođenje potpune transparentnosti u javnim tijelima i organizacijama koje se financiraju novcem poreznih obveznika.

“Zahvaljujemo svima koji su do sada potpisali peticiju te pozivamo sve koji žele znati na što se upravo njihov novac troši da naprave isto. Peticiju građani mogu potpisati na linku transparentnost.hr/peticija.”

AKO SI ZA TRANSPARENTNOST DRŽAVE POTPIŠI I TI Udruge Lipa i Glas poduzetnika traže potpunu transparentnost javnih financija



“Transparentnost korisnika javnog novca najbolji je mogući osigurač protiv zlouporabe tih sredstava, i najbolji put prema ponovnoj uspostavi povjerenja građana u javnu vlast i javne servise. To je povjerenje ozbiljno poljuljano svakodnevnim zlouporabama kojima smo nažalost svjedoci. Transparentnost je nulti korak u borbi protiv korupcije, klijentelizma i neefikasnog trošenja javnog novca”, priopćili su iz Lipe.

Komentari