Likvidirani Jurica Torlak otprije je poznat policiji, osuđen je na tri godine zatvora zbog smrti djevojčice

Jedan od ubijenih u subotu popodne u najužem centru Split je 38-godišnji Jurica Torlak koji je 2004. godine optužen da je izazvao prometnu nesreću motociklom, kada je na pješačkom ispred osnovne škole u Spinutu tada smrtno stradala osmogodišnja curica.

Osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu. Do pravomoćnosti presude pušten je iz pritvora, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom na rok od tri godine.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 22. siječnja 2004. godine kada je ove subode stradali u pješačkoj zoni  motociklom “yamach crrosser” od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu.



Djevojčica preminula od posljedica teških ozljeda

Ubijeni i njegov suvozač, Vedran B., pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, ustali su, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće.

Djevojčica je umrla od posljedica teških ozljeda. U subotu nastradali je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Djevojčica je zadobila tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještvu, s obzirom na takve ozljede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Kasnije se za njega čulo ponovno 2008. godine, nakon što je izašao iz zatvora. Naime,onda je porezan po vratu i to u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vrijeme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Michaela N. Michael N. i Torlak inače, bili su prijatelji, a B. je Michaela N. napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je porezan i Torlak, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari