LIJEČNIK PRED OTKAZOM Pacijent preminuo nakon što ga je Hitna dvaput odbila odvesti u bolnicu, tvrdili da nije hitno

Ilustracija Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hitna pomoć Doma zdravlja u Pločama dvaput je odbila odvesti pacijenta u KBC Split koji je potom preminuo. Tvrdili su da nije hitan slučaj. 

O cijelom slučaju odlučio je progovoriti unuk preminulog muškarca koji je pisao lokalnom portalu Ploče Online.

“Javljam vam se u vezi događaja sto se dogodio jučer (poruka poslana u utorak) kroz jutro, a tiče se Hitne službe u Pločama koja je zbog svoje nestručnosti i nemarnosti dovela do smrtnog slučaja”, navodi se u pismu.

Riječ je o Josipu Rončeviću iz naselja Spilice kod Ploča koji je preminuo od trovanja zbog puknuća čira na želucu, a Hitna pomoć Ploče nije ga htjela voziti u Split u bolnicu na liječenje iako su bili dva puta na terenu kod pacijenta, kako piše.



Htio je da se priča objavi kako bi se napokon poduzele određene radnje da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju. Navodi da ima i snimke razgovora s doktorom s Hitne i nalaze od istog doktora gdje se vidi i čuju izjave i odbijanje vožnje pacijenta.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić izvjestio je kako je odmah po saznanju o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja zatražena hitna medicinska intervencija tima iz Ploča, pokrenuto provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Komentari