Liječnici se bore za život dvojice učenika koji su se utapali u jezeru!

Cropix

Liječnici se ovog časa bore za život dvojice 18-godišnjaka koji su se u petak iza 15 sati utapali na jezerima kod Bedekovčine u Zagorju.

Mladići, inače učenici trećeg razreda, biciklima su se vraćali s podjele svjedodžbi u Srednjoj školi Krapina te su se odlučili osvježiti na jezeru, doznaje portal zagorje.com.

Na jezeru su došla trojica mladića, a jedan se nije htio kupati jer je bio neplivač. Dvojica su otišla predaleko te su se utopili u dubokoj i mutnoj vodi.

Hitna i vatrogasci brzo su došli na mjesto utapanja te su mladiće brzo izvadili iz vode. Liječnici su ih pokušali reanimirati nakon čega su brzo prebačeni do Opće bolnice u Zaboku.



Još nije poznato zdravstveno stanje dječaka

Ovog časa nije poznato u kakvom su stanju, odnosno jesu li im životi spašeni ili su i dalje ugroženi.

“Danas u 15.34 sata sati putem VOC-a i sms porukama uzbunjena je vatrogasna postrojba DVD Bedekovčina radi utapanja dva mladića na plavom jezeru u Bedekovčini. Na intervenciju dolazimo brzo mi i hitna.

Vatrogasci Tomislav i Denis Novosel i Ivan Odak te kupač Vladimir Turk skaču u vodu i u teškim uvjetima, mutna voda i dubina, nalaze oba utopljenika te im hitna ukazuje pomoć.

Uz nas, hitnu i policiju dolaze i vatrogasci ZJVP Zabok i Gorska služba spašavanja”, objavili su vatrogasci iz Bedekovčine, piše Danica.hr.

Komentari