Lider nove hrvatske stranke: ‘Nećemo koalirati ni s lijevim ni s desnim ekstremistima’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Hrvatska će do kraja mjeseca dobiti još jednu političku stranku – Stranku s imenom i prezimenom. Osnivačka skupština održat će se 21. ožujka. Ovoj novoj političkoj opciji  sam naziv jasno sugerira da joj je plan pod ‘istu kapu’ okupiti jake pojedince, ugledne u svojim profesijama i sredinama, dokazane i bez mrlje u karijeri.

Idejni začetnik cijele priče vrgorački je gradonačelnik Ante Pranić koji je zadnjih mjeseci obavio na stotine razgovora s potencijalnim kandidatima koji će se naći na listama za parlamentarne izbore nove stranke koja želi mijenjati Hrvatsku. On je poznat po tome što se odrekao mnogih beneficija kao lokalni čelnik ali i saborski zastupnik.

“Javljaju nam se mnogi poduzetnici koji žele sponzorirati našu stranku. To nisu sumnjive osobe sa sumnjivim kapitalom, već mladi ljudi koji zbilja žele promjene u ovoj državi”, odgovorio je tako Pranić i dodao kako sada ne bi špekulirao o potencijalnim koalicijama jer želi da stranka prvo uspješno napravi svoje prve korake te da ju birači prepoznaju. “Jedino što u ovom trenutku mogu kazati jest to da nećemo surađivati s ekstremistima. I lijevim i desnim ekstremistima”, izjavio je Pranić, piše Večernji list.

 



Komentari