LAVROV: Opasnost od trećeg svjetskog rata je stvarna i ne smijemo je podcijeniti

Profimedia

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata ozbiljna i stvarna.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč velikim rizicima u ovome trenutku, rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju.

– Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli, rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na stvarnu opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse.



– Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

– Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu, rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se pretvara da pregovara.

– On je dobar glumac (…), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja, ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Komentari