LAKOMISLENA ŽRTVA Priveden 45-godišnjak koji je od 53-godišnjakinje na prijevaru iskamčio 203 tisuće kuna

Ilustracija

Jednog 45-godišnjaka zagrebačka policija sumnjiči da je putem društvene mreže iskoristio povjerenje 53-godišnjakinje posudivši od nje 203 tisuće kuna na prijevaran način.

Naime, on je u lipnju, koristeći lažni profil na društvenim mrežama, započeo komunikaciju sa 53-godišnjakinjom. Lažno se predstavio kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu vezu.

Osumnjičeni je nastavio komunikaciju sa 53-godišnjakinjom putem drugih aplikacija, poziva i SMS poruka, objavila je zagrebačka policija.

Pojasnili su da je 45-godišnjak svoju žrtvu nastojao držati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe.



Oštećena je povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac vratiti te mu je u devet navrata, od 16. lipnja do 29. srpnja 2021., posudila ukupno 203 tisuće kuna.

Iz policije napominju kako je 53-godišnjakinja u dva navrata uplatila novac na bankovni račun 45-godišnjaka. U sedam navrata u kovertama je predala novac njegovom poznaniku, inače taksistu, koji mu je potom predavao novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava protiv njega podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari