LAGALA O DIPLOMI: Komšić postavio veleposlanicu sa srednjom školom

State department

Željko Komšić, službeno hrvatski član Predsjedništva BiH kojeg Hrvati ne smatraju legitimnim predstavnikom, našao se usred skandala.

Naime, spisateljica i književnica Martina Mlinarević, koju je Komšić postavio za veleposlanicu u Češkoj lagala je o svom obrazovanju. Portal Pogled.ba i Hrvatski medijski servis objavili su dokumente iz kojih je vidljivo da veleposlanica Bosne i Hercegovine nema fakultetsko obrazovanje.

Kako je fakultetsko obrazovanje nužan uvjet za veleposlaničku poziciju, o svemu se očitovalo i Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

“Kada govorimo o imenovanju veleposlanika, to su isključivo odluke koje donosi Predsjedništvo BiH i koje mi provodimo sukladno zakonskim odrednicama. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će provesti ono što je njegova zadaća i mi ne možemo zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević ili ga poništiti. Jedino Predsjedništvo BiH može donijeti takvu odluku”, rekao je ministar Crnadak.



Ukoliko se tri člana predsjedništva, koja bi trebala predstavljati tri konstitutivna naroda, ne dogovore, moguće je da prvorazredni skandal potraje.

37-godišnja Ljubušanka Martina Mlinarević nekadašnja je novinarka koja se bavi pisanjem dugi niz godina. Posebno je popularna njena nedavno izdana knjiga ‘Huzur’, a nedavno je izdala knjigu ‘Bukaču’.

Mlinarević je kontroverzna ličnost u Hercegovini. Ovoga ljeta pozornost javnosti privukao je i festival u Čitluku na kojemu je otkazana promocija njene knjige, piše Direktno.

Komentari