Kuščević bez komentara na proširenje istrage

Goran Mehkek / CROPIX

Bivši ministar uprave i saborski zastupnik Lovro Kuščević nije htio u ponedjeljak komentirati proširenje istrage koja se vodi protiv njega, ali nema ništa protiv da Državno odvjetništvo od Sabora traži novo ukidanje njegova saborskog imuniteta.

“Nisam dobio nikakvo rješenje o proširenju istrage, i ne mogu to komentirati”, kratko je kazao Kuščević za Hinu.

Uskok je proširio istragu protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića, a uz šogora i jednog splitskog poduzetnika pod sumnjom da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila više od tri milijuna kuna našla se i njegova supruga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Proširenjem istrage, prema pisanju medija, Uskok Kuščevića, osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o. Tu je i optužba za primanje mita, kojom su, prema pisanju Jutarnjeg lista, obuhvaćeni njegov šogor Ivica Žuvić kao pomagač te poduzetnik Ante Marinović kao davatelj mita.



Zbog proširenja istrage Državno odvjetništvo je od Sabora još jednom zatražilo ukidanje imuniteta Kuščeviću koji se u saborske klupe vratio nakon odlaska s dužnosti ministra uprave.

“Ne znam, što se mene tiče nema ništa protiv, neka svatko radi svoj posao”, rekao je večeras Kuščević.

USKOK TRAŽI SKIDANJE IMUNITETA Proširuje se istraga protiv Lovre Kuščevića

Komentari